sants-compte

A LIFTED OPEN HALL

A LIFTED OPEN HALL

The bus lines map shows clearly the blocking effect produced by the station as almost any line continues from one side to the other. The project deals with this situation and suggests the overlapping of the different levels of traffic, a common strategy for intermodal nodes.
By rising the entrance hall at the first floor level, it allows to free up the central space of the building. The ground floor becomes a continuous space only interrupted by the vertical accesses linking the basement with the first floor.
Bus, tram, bicycles and pedestrians can cross through this in-between space embedded under the station hall and on top of the underground platforms.

compte

compte2
SANTS_CC_VISTA 2
SANTS_CC_VISTA 1

Nota al projecte de Carla Compte