A MAJOR NEW ACCESS

Keeping in mind the idea of how the city conquered Montjuïc with the development that followed the 1929 International Expo and Plaça Espanya, this project aims to define a strong new entrance for El Turó de la Rovira, hills that have remained hidden so far.

The entrance starts at Font Castellana square, at Guinardó. It is a more complex version and urban context than the solution used at Montjuïc in 1929.

The project suggests one empty urban space made of a platform with could house facilities underneath and a great balcony lookings to the city. A diagonal axis links this space and the Metro station with El Parc de les Aigües, and Can Mascaró Quarry. From there, the project enables a new access to the top of the hill and the bunkers viewpoint.

EL_CARMEL_LA_ROVIRA_FM_USOS EL_CARMEL_LA_ROVIRA_FM_PLANTA EL_CARMEL_LA_ROVIRA_FM_FRONTS EL_CARMEL_LA_ROVIRA_FM_CROQUIS EL_CARMEL_LA_ROVIRA_FM_AXONOMETRIA EL_CARMEL_LA_ROVIRA_FM_SECC

Comment on the project by Ferran Montoya