Bellvitge-villalonga

GRAN VIA AS AN OVERPASS

GRAN VIA AS AN OVERPASS

Gran Via’s continuous façade is extended from the Eixample to Cerdà Square. From that point, the housing blocks, large boxes, old warehouses and high-rise towers are arranged in creating a diverse succession of empty and built spaces.
The Project transforms Gran Via into a viaduct and a entral urban artery . A sequence of new buildings are displayed along the transversal streets that connect the different hospitals and the other facilities on this area.
The correct dimension and dialogue between the façades, the shadows and the corners becomes the key element of the proposal and a good way of taking care of the human scale at that place.
The intensity of the project allows to free space towards the Llobregat River.

GRAN_VIA_BELLVITGE_PV_GP_esquema_facana_gran-via
GRAN_VIA_BELLVITGE_PV_GP_planta_general
GRAN_VIA_BELLVITGE_PV_GP_via_troncal_vies_laterals
GRAN_VIA_BELLVITGE_PV_GP_caracteritzacio_espais_buits
GRAN_VIA_BELLVITGE_PV_GP_axonometria
GRAN_VIA_BELLVITGE_PV_GP_nou_espai_public2
GRAN_VIA_BELLVITGE_PV_GP_nou_espai_public

Comment on the project by Pau villalonga and Guillem J. Pons.